Cejlonský čaj 50g

Cejlonský čaj 50g

Tento vynikající černý čaj obsahuje pečlivě vybrané čajové lístky z Cejlonských čajových plantáží, které produkují čaje s plným tělem, které jsou bohaté na barvu a chuť. Cejlonský čaj má zlatavou barvu a bohaté, intenzivní aroma, pro které je znalci čaje obzvláště ceněn.

Více informací


49,00 Kč

980,00 Kč na 1 kg

ceylon

Dostupnost: Skladem

Cejlonský čaj ve zvláště ceněné podobě černého čaje ze Srí Lanky. Má zlatavou barvu a bohaté, intenzivní aroma, pro které je znalci čaje obzvláště ceněn. Tento vynikající černý čaj obsahuje pečlivě vybrané čajové lístky z Cejlonských čajových plantáží, které produkují čaje s plným tělem, které jsou bohaté na barvu a chuť. Tento čaj je ideální s mlékem a lze ho konzumovat kdykoliv během dne. Hmotnost 50 g. Balení vystačí cca na 40 šálků čaje.

Historie Cejlonského čaje:

Až do 1860 byla hlavní plodina pěstovaná na ostrově Srí Lanka (dříve zvaná Cejlon) káva. Ale v roce 1869,  houba Hemileia vastatrix napadající kávovníky, zabila většinu kávových rostlin na ostrově a statkáři byli nuceni začít pěstovat jiné plodiny, aby předešli hospodářskému krachu. Většina z čajových plantáží na Sri Lance se nachází ve výšce mezi 1000 a 3000 metrů nad mořem ve dvou oblastech, v jihozápadní části ostrova, na východ od Colomba a v okrese Galle  v jižní části. V horkých, parných rovinách a podhůří, čajové keře vyrážejí lístky každých sedm nebo osm dní a jsou pečlivě sbírány po celý rok. Nejlepší čaje jsou shromažďovány od konce června do konce srpna ve východních okresech a od začátku února do poloviny března v západních částech. Nejlepší Cejlonské čaje jsou vyráběny převážně z keřů, které rostou nad 1500 metrů nad mořem. Keře rostou pomaleji v chladnějším, mlžném klimatu, a je těžší je sklízet kvůli strmém úhlu svahů, na nichž rostou.

Od Název Komentář
12-04-2011 . Cejlonský čaj Díky, čaj mi velice chutnal

Košík  

produkt (prázdný)
Kontakty