Bře 272014
 

rajcataDnešní uspěchaný a stresující způsob života brání mnoha lidem v zamyšlení nad tím, jak se správně stravovat. Množství jídla které zkonzumujem, jeho kvalita, interval mezi jídly a klid při jeho konzumaci to vše ovlivňuje kvalitu stravování. To jak se stravujeme zase ovlivňuje naše zdraví, energii, kondici, úroveň stresu a psychickou pohodu. Vloni se namne obrátila dlohodobá přítelkyně s velikým problémem. Její bývalý přítel si nabral několik vysokých půjček které nesplácel, a ona jako ručitel musela splácet za něj. Se svým nevysokým platem samozřejmě nestíhala splácet včas a začaly jí naskakovat různé penále, úroky z prodlení a smluvní pokuty. Z původně nepříliš vysokých půjček se po nějaké době stal dluh skoro milion korun. Když se mi se svým problémem svěřila, bylo proti ní vedeno již několik exekucí a různí vymahači pohledávek ji obtěžovali několikrát denně. Není divu že byla na pokraji zhroucení, v depresi a pod velkým stresem. Naštěstí jsme však společně nalezli řešení jejich problémů které spočívalo jednak v úpravě jejího jídelníčku, tak ve vyřešení jej finanční tísně pomocí oddlužení neboli osobního bankrotu.

Některé druhy potravin mají totiž opravdu utišující vliv na lidský stres a úzkosti. Například ovesné vločky se kterými je nejlepší začít hned ráno, například ve formě ovesné kaše nebo müsli. Ovesné vločky totiž obsahují velké množství vápníku, draslíku, hořčíku, vitamínů E a B, vlákninu a mnohé další stopové prvky a živiny, které potlačují stress a únavu. Pokud budete pravidelně konzumovat potraviny se zvýšeným obsahem draslíku, sníží to vaši momentální i chronickou únavu. Oves má také antidepresivní účinky a působí příznivě na nervovou soustavu. Další antistresovou poživatinou jsou také banány. Přírodní cukr, který banány obshují je snadno stravitelnou formou sacharidů, které bleskurychle nabudí vaši energii a schopnost se soustředit. Proto se banány hodí také pro sportovce a studenty. Banány taky obsahují mnohé další látky jako vitamíny A a C a jsou také zdrojem draslíku, který je životně důležitý pro správnou funkci svalů a nervů. Hodnoty draslíku se snižují během stresu nebo námahy. Banán odstraňuje únavu, snižuje krevní tlak, podporuje okysličování krve a vytváří pocit pohody. Bohatým zdrojem draslíku jsou také rajčata, která ho obsahují opravdu hodně, až 400 mg na jedno rajče. Výborný italský salát z nakrájených rajčat z bazalkou a estragonem, politý panenjkým olivovým olejem dokáže zvednout náladu i v případě že vám exekutoři klepou na dveře. A jak se nám podařilo vyřešit kamarádčinu finanční tíseň? Kamarádka původně zamýšlela vzít si další půjčku u nebankovního věřitele, kterou by zaplatila původní půjčky. Naštěstí se mi to podařilo jí rozmluvit. Tento způsob řešení, půjčit si na splacení předchozí půjčky má smysl pouze v případě že že nová půjčka má mnohem výhodnější podmínky a úroky než půjčky předchozí. Nakonec se vše vyřešilo pomocí oddlužení, takzvaného osobního bankrotu. Oddlužení neboli osobní bankrot je nejlepším řešením pro tento typ dlužníků, kteří nestíhají splácet své závazky. Načli jsme důvěryhodnou agenturu která se oddlužováním zabývá a podali návrh na insolvenci. Výhodou osobního bankrotu je že se zruší veškeré exekuce proti dlužníkovi a zastaví se také nárůst úroků, penále a smluvních pokut. Dlužník splácí v pravidelných splátkách které určí soud, a pokud se mu během 5 let podaří splatit alespoň 30 procent jeho dluhu, insolvenční soud mu zbytek dluhu odpustí. Splatit 300000 namísto 1 milionu už není tak hrozné přestožeproces oddlužení není zrovna snadný. Důležité však je moje kamarádka už zase může v noci klidně spát, a přestože má před sebou 5 hubených let, má naději na nový život bez dluhů.

 

Share on Facebook

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>